Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ζήτησε ο Παπανδρέου

Σε δραματικούς τόνους η παρέμβαση του πρωθυπουργού στην Βουλή όπου ανακοίνωσε οτι θα συγκαλέσει το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.
Απόψε σύμφωνα με πληροφορίες θα συγκλιθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

"Είμαστε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και και έχουμε παλέψει για το δικαίωμά μας να ζούμε ελεύθεροι. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα στην βία γιατί η βία οδηγεί στην βία και στην δολοφονία συμπολιτών μας. Εμείς θα σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Τρείς οικογένειες ζούν το δράμα τους χωρίς λόγο", είπε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: "Σε αυτούς που σήμερα θρηνούν τα τρία παιδιά λέμε οτι οι δράστες θα εντοπιστούν και θα λογοδοτήσουν.
Δεν μπορούν οι δράστες να έχουν καμμία κάλυψη και καμμία έμμεση ή άμεση πολιτική υποστήριξη. Ξέρετε πολύ καλά οτι οι δηλώσεις των τελευταίων ημερών δεν βοήθησαν, δηλώσεις οτι η χώρα βρίσκεται κάτω από δικτατορικό καθεστώς.
Ξέρετε οτι είναι αναγκαίο όλες οι δυνάμεις να στείλουμε ένα μήνυμα ιστορικής και πολιτικής ευθύνης, δημοκρατικής ευθύνης. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις ακριβώς για να προστατεύσουμε τα βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων".

"Κανείς", είπε ο πρωθυπουργός, "δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις τύχες των πολιτών. Είναι ώρες ευθύνης και ώρες συναίνεσης. Κανείς δεν είναι άμοιρος των ευθυνών για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε."

Καλώ, είπε ο κ. Παπανδρέου, όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αναλάβουν τις δικές τους."


Πηγή www.newsit.gr

-areti-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου