Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ford: Νέα έκδοση του Focus RS με 350 ίππους


Μία νέα πανίσχυρη έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Focus RS, με την ονομασία RS500, λανσάρεται σαν το απόλυτο Ford υψηλών επιδόσεων και θα προσφέρει την απόλυτη οδηγική εμπειρία στους λάτρεις των αυτοκινητιστικών επιδόσεων. Το νέο μοντέλο θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Λειψίας 2010 στη Γερμανία στις 9 Απριλίου θέλοντας να υπογραμμίσει την αυστηρά περιορισμένη παρτίδα παραγωγής των 500 μονάδων, οι οποίες θα φέρουν φυσικά τον ανάλογο σειριακό αριθμό.

Το νέο Focus RS500 έχει ένα πανίσχυρο 5κύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων 350 PS που παράγει 15% περισσότερη ισχύ από το στάνταρ Focus RS και προσφέρει πραγματικά συναρπαστικές επιδόσεις. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου ανέρχεται σε 365 χλμ./ώρα και η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα επιτυγχάνεται σε 5,6΄΄.

Η εντυπωσιακή ισχύς του RS500 συνδυάζεται με μία εξίσου γοητευτική εμφάνιση. Το μοντέλο περιορισμένης έκδοσης παραγωγής φέρει μία μοναδική ματ μαύρη βαφή με ασορτί ζάντες αλουμινίου επιτυγχάνοντας την πιο δυναμική εμφάνιση από οποιοδήποτε άλλο Ford παραγωγής.

Το RS500 σηματοδοτεί τη λήξη της παραγωγής της παρούσας γενιάς Focus RS, της οποίας τα τελευταία αυτοκίνητα προγραμματίζονται να φύγουν από το εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου 2010. Αν και η ζωηρή ζήτηση των πελατών έχει διασφαλίσει ότι η συνολική παραγωγή του Focus RS αναμένεται να ξεπεράσει τις 11.000 μονάδες (πολύ περισσότερες από τις αρχικές προβλέψεις των 7.000 – 8.000 μονάδων), η παραγωγή του RS500 θα αρχίσει στο εργοστάσιο της Ford στο Saarlouis της Γερμανίας και θα είναι αυστηρά περιορισμένη στα 500 οχήματα για πελάτες από 20 ευρωπαϊκές αγορές.
Κάθε RS500 θα φέρει μεταλλική πλακέτα στην κεντρική κονσόλα, με χαραγμένο στο χέρι ένα μοναδικό σειριακό αριθμό από το 001 μέχρι το 500. Ένας μικρός αριθμός οχημάτων προ-παραγωγής για εσωτερική χρήση της Ford - όπως δοκιμαστικά μοντέλα προϊοντικής εξέλιξης και Ειδικού Τύπου – θα έχουν τη δική τους αρίθμηση, για να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητα των 500 αυτοκινήτων πελατών.

ΠΗΓΗ www.automotopress.gr

-jonharis-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου