Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Μετρό: Σε 1 χρόνο ολοκληρώνονται τρεις επεκτάσεις

Σε ένα χρόνο το αργότερο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι επεκτάσεις του Μετρό προς το Χαϊδάρι, την Ανθούπολη και το Ελληνικό, όπως δήλωσε ο νέος πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Χρ. Τσίτουρας κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Με την παράδοση των παραπάνω επεκτάσεων, το δίκτυο του Μετρό θα φθάνει τα 60 χιλιόμετρα γραμμών, θα διαθέτει 37 σταθμούς και θα εξυπηρετεί 1 εκατ. επιβάτες ημερησίως, ενώ θα έχει και θέσεις στάθμευσης, συνολικής χωρητικότητας 3.300.

Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια της Αττικό Μετρό, ο νέος πρόεδρος δήλωσε ότι αυτά περιλαμβάνουν τον εν εξελίξει διαγωνισμό για την περαιτέρω επέκταση της Γραμμής 3 από το Χαϊδάρι μέχρι τον Πειραιά, τη μελέτη της Γραμμής 4, μήκους 21 χλμ. με 21 σταθμούς που θα καλύψει έντονα πυκνοδομημένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, τη μελέτη και δημοπράτηση της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά και τις εν εξελίξει μελέτες για την επέκταση προς τη Σταυρούπολη.

Ειδικά για το Μετρό στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Τσίτουρας ανέφερε πως είναι ένα πολύπλοκο έργο, το οποίο πάντως θα υπερτερεί τεχνικά από αυτό της Αθήνας και θα εξυπηρετεί καθημερινά 250.000 επιβάτες.

ΠΗΓΗ www.automotopress.gr

-jonharis-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου