Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Η συνταγή της ημέρας


Baileys Irish Cream





Συστατικά

* 400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
* 375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
* 1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
* 2 κουτ.γλ. βανίλια
* 2 κουτ.γλ. γλυκερίνη
* 1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
* 1 κουτ.σούπας βραστό νερό


Οδηγίες

1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Στη συνέχεια αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
3. Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
4. Συντηρούμε 30 με 40 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου