Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Ισχυρό το ελληνικό μήνυμα στην Ώρα της Γης 2010!

Η Ώρα της Γης 2010 αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά ένα ισχυρότατο μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, καθώς χιλιάδες πολίτες έδωσαν δυναμικό παρών απέναντι στη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης.
Η Ελλάδα κατέλαβε τελικά την 4η θέση ανάμεσα στις 126 χώρες που έσβησαν τα φώτα, με τη συμμετοχή 251 δήμων και κοινοτήτων, 334 σχολείων και εκπαιδευτικών οργανισμών, 1180 φορέων και επιχειρήσεων και περισσότερων του ενός εκατομμυρίου πολιτών. Η συσκότιση ελληνικών μνημείων και τοποσήμων παγκόσμιας ακτινοβολίας, στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, προσέδωσε αίγλη στην Ώρα της Γης 2010. Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης και το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη, αλλά και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «κατέβασαν για μία ώρα τον διακόπτη», ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ισχυρό συμβολισμό της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας.
Στην Ώρα της Γης 2010 συμμετείχαν εκατομμύρια πολιτών από 126 χώρες, ενώ τα φώτα έσβησαν σε περισσότερες από 4000 πόλεις, δήμους και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) με την έναρξη της Ώρας της Γης η ζήτηση ηλεκτρισμού έπεσε σταδιακά από τα 6900 MW στα 6400 MW, σημειώθηκε δηλαδή μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 500 ΜW.
Ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας δήλωσε: «Στόχος της φετινής Ώρας της Γης ήταν να δώσει τη δύναμη και τη φωνή πίσω στον πολίτη, μετά την πικρή γεύση που άφησε η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στην Κοπεγχάγη, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο στόχος επετεύχθη και ταυτόχρονα δείξαμε στους παγκόσμιους ηγέτες ότι δεν παραδίδουμε τα όπλα. Η μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή εντείνεται τώρα ακόμη περισσότερο, με σύμμαχο τα εκατομμύρια πολιτών στην Ελλάδα και τον κόσμο που έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσω της Ώρας της Γης. Τους ευχαριστούμε και τους καλούμε να συνεχίσουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια».
Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα είναι μια νέα αρχή για τον πλανήτη μας και τα πράγματα θα είναι καλύτερα στο μέλλον.

-lemonia-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου