Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010








Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Νικ. Ι. Θεοχαράκης στο Γκολφ της Γλυφάδας την περασμένη Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010, παρουσιάστηκαν στη χώρα μας τρία νέα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρείας. Πρόκειται για τα ανανεωμένα Qashqai και Qashqai+2, το νέο Evalia, καθώς και το νέο ελαφρύ επαγγελματικό NV200.

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρτιά της Nissan, τα τελευταία τρία χρόνια σταδιοδρομίας του, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ελλάδα είναι το Qashqai. Το τελευταίο κατέκτησε μάλιστα τη δεύτερη θέση σε πωλήσεις σε όλα τα αυτοκίνητα στη χώρα μας το 2009. Στην ανανεωμένη έκδοση, μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στο νέο σχεδιασμό του μπροστινού τμήματος του αυτοκινήτου που δεν έχει μόνο φρεσκάρει το προφίλ του μοντέλου, αλλά συντελεί και στη μείωση του συντελεστή αεροδυναμικής. Στο τελευταίο έχει συμβάλει και το πιο επίπεδο πάτωμα στο κάτω μέρος του αμαξώματος. Η μείωση των αεροδυναμικών αντιστάσεων έχει άμεσο θετικό αντίκτυπο στις επιδόσεις του μοντέλου, τόσο ως προς την τελική και τις επιταχύνσεις, όσο και ως προς την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2. Ως προς το τελευταίο, το Qashqai διαθέτει πλέον ειδική έκδοση “Eco” με τον diesel κινητήρα των 1,5 λίτρων και εκπομπές CO2 μειωμένες στα 129 γρ./χλμ.


Εξωτερικά, το ανανεωμένο Qashqai διαθέτει νέους προφυλακτήρες που αυξάνουν το μήκος του αμαξώματος κατά 17 χιλ., μειώνοντας, όμως, τη γωνία προσέγγισης κατά 0,3ο. Επίσης, ο σχεδιασμός των εμπρός φωτιστικών σωμάτων είναι καινούργιος, όπως και της μάσκας η οποία συμπληρώνει το νέο πιο δυναμικό παρουσιαστικό του Qashqai.

Ο πίνακας οργάνων διαθέτει πλέον νέα LCD οθόνη πληροφοριών με λευκές ενδείξεις ανάμεσα στο ταχύμετρο και το στροφόμετρο, ενώ τα τελευταία έχουν πιο ξεκάθαρη σχεδίαση για μεγαλύτερη ευκρίνεια και πλαισιώνονται από χρωμιωμένους δακτυλίους. Επίσης, έχει προστεθεί απαλός φωτισμός στο χώρο των ποδιών του οδηγού και του συνοδηγού κατά το άνοιγμα των θυρών, ενώ έχουν αυξηθεί οι αποθηκευτικοί χώροι στην καμπίνα. Τέλος, βελτίωση έχει γίνει και στον τομέα της ηχομόνωσης, κυρίως ως προς τους αεροδυναμικούς θορύβους.

Τα αμορτισέρ και στους τέσσερις τροχούς διαθέτουν πλέον νέα ρύθμιση για μεγαλύτερη άνεση των επιβαινόντων, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο και την οδηγική συμπεριφορά. Από πλευράς κινητήρων διατηρούνται οι βενζίνης 1,6 ίππων και 2,0 λίτρων και οι πετρελαίου 1,5 και 2,0 λίτρων, ενώ ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 1,6 λίτρων και των 190 ίππων που θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Juke δεν είναι προγραμματισμένο να εφοδιάσει στο άμεσο μέλλον τα ανανεωμένα Qashqai και Qashqai+2.

Από πλευράς εξοπλισμού υπάρχουν οι δύο εκδόσεις Action και Acenta. Νέα εξοπλιστικά στοιχεία τόσο για το Qashqai, όσο και για το Qashqai+2 είναι η κάμερα οπισθοπορείας, νέες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ηχοσύστημα Bose 7 ηχείων και αλουμινένια πεντάλ. Μόνο στο Qashqai μπορούν να τοποθετηθούν και ράγες οροφής. Ενδεικτικά, η βασική έκδοση του ανανεωμένου Qashqai με τον 1,6 λίτρων βενζινοκινητήρα ξεκινά από τα 19.080 ευρώ και με τον αντίστοιχο 2,0 λίτρων από τα 26.830 ευρώ. Για το Qashqai+2 αντίστοιχα οι τιμές ξεκινούν από τα 21.680 και από τα 30.690 ευρώ. Τόσο η πενταθέσια, όσο και η επταθέσια έκδοση δεν επιβαρύνονται από το νέο φόρο πολυτελείας. Τα ανανεωμένα Qashqai και Qashqai+2 είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από τις 24 Μαρτίου 2010.


NV200 και EVALIA
Το NV200 είναι το νέο ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο της Nissan, το οποίο θα διατίθεται και σε επιβατική έκδοση με πέντε και επτά θέσεις ως Evalia. Ως επαγγελματικό έχει ήδη αποσπάσει τον τίτλο “International Van of the Year 2010”, ενώ αποτελεί προϊόν εξολοκλήρου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τη Nissan χωρίς την εμπλοκή της Renault. To χαμηλό επίπεδο φόρτωσης εξασφαλίζει 4,2 μ3 χώρου φόρτωσης, το μεγαλύτερο της κατηγορίας του, ενώ το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ξεπερνά τα 700 κιλά. Θα εξοπλίζεται με κινητήρα πετρελαίου 1,5 λίτρων απόδοσης 86 ίππων και με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων απόδοσης 109 ίππων.

Το επιβατικό Evalia θα εξοπλίζεται με τους ίδιους κινητήρες, ενώ θα διαθέτει και την συρόμενη πίσω πόρτα, όπως επιβάλει τελευταία ο ανταγωνισμός στη κατηγορία των συγκεκριμένων οικογενειακών πολυχρηστικών μοντέλων. Τιμές, τόσο για το NV200, όσο και για το Evalia, αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στον Απρίλιο.

-jonharis-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου