Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Skoda: Πρεμιέρα για τη νέα Fabia RS


Την 80η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης επέλεξε η Skoda Auto για να πραγματοποιήσει τα αποκαλυπτήρια της κορυφαίας έκδοσης της νέας Fabia. Τροφοδοτούμενη από ένα τετρακύλινδρο κινητήρα τεχνολογίας TSi με διπλό turbo, η νέα Fabia RS υπόσχεται υψηλές επιδόσεις που θα ικανοποιήσουν απόλυτα τους λάτρεις της σπορ οδήγησης.
Ένας μηχανικός υπερσυμπιεστής σε συνδυασμό με ένα υπερσυμπιεστή εξάτμισης αυξάνουν ομαλά την ισχύ του κινητήρα, η οποία ανέρχεται σε 180 ίππους, χαρίζοντας στη Fabia RS τελική ταχύτητα που φτάνει τα 224 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7,3΄΄. Και όλα αυτά με μέση κατανάλωση που περιορίζεται στα 6,4 λίτρα ανά 100 χλμ.


Το ενισχυμένο πλαίσιο της Fabia RS, η οποία διαθέτει ESP, ABS και ASR στο βασικό εξοπλισμό, είναι σχεδιασμένο ώστε να συνδυάζεται ιδανικά με τον πανίσχυρο κινητήρα των 180 ίππων και να εξασφαλίζει σπορ αλλά ταυτόχρονα και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά. Κατά τη γρήγορη οδήγηση σε δρόμους με στροφές, το νέο σύστημα XDS, ένα σύστημα ηλεκτρονικού μπλοκέ διαφορικού, αναγνωρίζει την τάση του εμπρός εσωτερικού τροχού να σπινάρει και ενεργοποιεί ηλεκτρονικά τα φρένα στο συγκεκριμένο τροχό, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη ροπή που μεταφέρεται στον εξωτερικό τροχό, ο οποίος αποκτά πλέον καλύτερη πρόσφυση. Το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών (TPM) καθώς και το σύστημα υποβοήθησης της εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Control) αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Η Fabia RS θα διατίθεται με σπορ μπάκετ καθίσματα που ρυθμίζονται σε ύψος και φέρουν τα λογότυπα RS. Το σπορ δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και χειριστήρια (paddles) για τις αλλαγές ταχυτήτων στο 7 σχέσεων αυτόματο κιβώτιο DSG, ρυθμίζεται τηλεσκοπικά αλλά και σε ύψος, όπως άλλωστε και στις υπόλοιπες εκδόσεις της Fabia. Ο καθαρόαιμος χαρακτήρας της Fabia RS υπογραμμίζεται από τα αντιολισθητικά πεντάλ αλουμινίου και τον σπορ πίνακα οργάνων.

Η νέα Fabia RS 1.4TSi 180hp θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά τον Ιούνιο του 2010.

-jonharis-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου