Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Η συγκλονιστική κατάθεση του πατέρα



Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής του πατέρα του 15χρονου που σκοτώθηκε από την έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια. Στο χειρουργείο ξανά η 10χρονη. Σε κατάσταση σοκ η μητέρα

Έκκληση στον περήφανο λαό των Ελλήνων έκανε ο πατέρας του 15χρονου. “Βοηθήστε να πιάσουν τους δολοφόνους του παιδιού μου” είπε και σε μια κατάθεση ψυχής έδωσε μάθημα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας σε όλους:

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" ο πατέρασς του 15χρονου λέει πως οι τρομοκράτες “δεν σκότωσαν μόνο τον Χαμί. Με την πράξη τους σκότωσαν εκατομμύρια προσφύγων που ξεριζωθήκαμε για να βρούμε αλλού μια καλύτερη ζωή".

Το τραγικό είναι πως ο Μοχάμεντ Νατζάφι κρυβόταν επί ώρες, δεν τολμούσε να πάει κοντά στη γυναίκα και το άλλο του παιδί γιατί είναι παράνομος στη χώρα μας.

Δεν μπορούσε να βοηθήσει, θρηνούσε μόνος και έριχνε το φταίξιμο στον εαυτό του:
“Με πονάει το ότι δεν ήμουν εκεί. Ίσως η βόμβα να σκότωνε εμένα και να γλίτωνε το παιδί μου. Ίσως πάλι να καταλάβαινα τι ήταν μέσα στην τσάντα και να γλίτωνα το κακό” λέει ο δάσκαλος στο επάγγελμα που αναγκάστηκε να φύγει από τη χώρα του και να γίνει ρακοσυλλέκτης στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα τον πόνεσε, όμως ο τραγικός πατέρας δηλώνει πως πλέον η μοίρα του δέθηκε με τη χώρα μας για πάντα, δεν θέλει να φύγει...“Θα μείνω στην Ελλάδα, εδώ είναι ο τάφος του γιου μου”

Από την Ελλάδα δεν ζητά τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο, δικαιοσύνη:
“Θέλω να ζητήσω από τον περήφανο λαό των Ελλήνων, την Ελληνική Αστυνομία, τον κ. Παπανδρέου και την κυβέρνησή του να βρουν και να συλλάβουν τους δολοφόνους του παιδιού μου. Θέλω να ξέρω ότι μια μέρα θα δικαστούν”

Το δράμα του Μοχάμεντ Νατζάφι όμως δεν έχει τέλος. Σήμερα στέκεται στο πλευρό της δεκάχρονης κορούλας του που θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση στα μάτια.

Το κορίτσι έχει όμως ελάχιστες πιθανότητες να δει ξανά το φως. Τα θραύσματα έχουν καταστρέψει το ένα του μάτι, ενώ οι γιατροί δεν τρέφουν ελπίδες για τη σωτηρία του δεύτερου.

Ας ελπίσουμε πάντως τα πράγματα να είναι καλύτερα για το κοριτσάκι τους και να αλλάξουν τα πράγματα στην ζωή τους. Και σύντομα να βρουν αυτούς που σκότωσαν το παιδί τους γιατί δεν τους αξίζει να είναι ελεύθεροι έξω στον δρόμο γιατί μπορεί να υπάρχει και άλλο θύμα με τα ίδια αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ www.newsit.gr

-lemonia-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου