Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Audi: Ετοιμάζει υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα


Μία σειρά από υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά η Audi, ανταποκρινόμενη στις νέες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού. Η γερμανική μάρκα έχει ήδη παρουσιάσει ορισμένες από τις τεχνολογίες που έχει αναπτύξει, όπως το ηλεκτρικό σύστημα των πρωτότυπων με το χαρακτηριστικό “e-tron” στην ονομασία τους, αλλά και το υβριδικό A8, το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Γενεύης.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi, το επόμενης γενιάς Α6 sedan θα έχει την προοπτική να είναι πλήρως υβριδικό έως το τέλος του 2012. Νωρίτερα θα είναι διαθέσιμες υβριδικές επιλογές των A8 sedan και Q5, με αυτήν του πρώτου να αποκαλύπτεται στη φετινή Έκθεση της Γενεύης. Στόχος της Audi είναι μέχρι το 2020 να έχει αυξήσει την αποδοτικότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης κατά 30%, ενώ παράλληλα επιθυμεί το 5% της γκάμας της να είναι ηλεκτρικό.

«Στο μέλλον, οι πελάτες μας θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από μία συνεχώς αναπτυσσόμενη γκάμα τεχνολογιών κίνησης. Θα προσφέρουμε ηλεκτρική ενέργεια στις καλύτερες δυνατές μορφές για μία ευρεία γκάμα κινητικών αναγκών. Η υβριδική γκάμα θα ακολουθηθεί από καθαρά ηλεκτρικά οχήματα» τόνισε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Audi, Rupert Stadler.

ΠΗΓΗ www.automotopress.gr

-jonharis-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου